SINDS 1938

De Rooms-Katholieke Voetbal Vereniging ‘FIOS’, oftewel Fier In Ons Streven, is één van de oudste clubs van Goeree-Overflakkee. Wij zijn er sinds 1938, opgericht door de heren Keulemans en Vervloet.  Na een paar vriendschappelijke wedstrijden te hebben gespeeld, werd er in 1938 gestart met de eerste competitiewedstrijden (blijkbaar wisten we toen al het balletje aardig te raken).

Voor het opzetten van de eerste competitie destijds was wat moeite nodig. Het bestuur moest namelijk meerdere barre tochten op de fiets doorstaan om uiteindelijk in Middelharnis de allereerste competitie op te zetten. Velen van ons zouden er tegenwoordig niet eens aan moeten denken om helemaal naar ‘Menheerse’ op de fiets te gaan. De eerste competitie bestond uit o.a. Grijsoord uit Oude-Tonge, De Beren uit Ooltgensplaat, De Spartaan uit Middelharnis, wat teams uit Herkingen en Den Bommel en uiteraard ons mooie clubje FIOS.

Het toenmalige terrein waar FIOS op schitterde heette de ‘Schapenwei’. Het kan dan ook niet anders dat de spelers vooraf aan een wedstrijd een schop meenamen om de poep er vanaf te scheppen, om zo het terrein bespeelbaar te maken. Men betaalde toen nog 10 cent om naar de wedstrijd te mogen kijken. Tegenwoordig is het zelfs gratis!

Uiteraard kunnen we onze allereerste wedstrijd niet zomaar voorbij laten gaan. Deze wedstrijd werd gespeeld tegen Grijsoord uit Oude-Tonge en het kan haast ook niet anders dat deze wedstrijd met maar liefst met 1-3 werd gewonnen door de heren in oranje-witte kleuren.

R.K.V.V. FIOS

Waar steeds meer amateurclubs fuseren tot grote, professionele en onpersoonlijke voetbalfabrieken zonder geschiedenis blijven wij vasthouden aan onze eigen tradities.

Bij ons draait het om pure voetbalnostalgie: om onze roemruchte geschiedenis, onze oranje-witte-kleuren en onze mooie velden van écht gras (niet dat kunstgras, daar hebben we een hekel aan) verstopt in het uithoekje van het dorp. Het draait om prestatie (maar ook zeker om de 3e helft in de gezelligste voetbalkantine van het eiland), om saamhorigheid, om onze clubmensen die hun leven wijden aan de vereniging en natuurlijk om het voetbal, maar bovenal om onze nuchtere en typisch kijk op het spelletje.