FIOS 1 – Goudwaardse Boys 1 2-2 (1-1)

Zaterdag 21 augustus speelde FIOS 1 tegen het sterke Goudwaardse Boys de finale van het “Drukvriend”toernooi.

Helaas ontbraken diverse spelers door werk en blessures maar gelukkig is dit seizoen de selectie erg breed waardoor er wederom een sterk team kon worden opgesteld. In een gelijkopgaande eerste helft kwam FIOS in het eerste stuk te weinig aan voetballen toe. Goudswaardse Boys was in de beginfase wat scherper zonder echt kansen te creëren.

In de loop van de eerste helft werd FIOS sterker en kwamen er ook wat kansen voor de thuisploeg. Verdedigend gaf FIOS bijna niets weg. Het stond goed zoals de kenners zeggen en FIOS scoorde in de 34e minuut een prachtige goal door Koen vd Ende na goed voorbereiden werk van Koen van Otzel en Sander Verwey. Helaas scoorde Goudwaardse Boys na een ongelukkige actie de 1-1 in de 44e minuut wat ook de ruststand werd. 

De 2e helft begon met een wat scherper Goudswaarde en bij een corner in de 47e minuut kon een speler van Goudswaard vrij inkopen : 1-2.  Goudswaard raakte hierna ook nog het houtwerk voordat FIOS inde 58e minuut de 2-2 kon aantekenen via een prachtige goal van Stephen na goed voorbereidend werk van Joris. Hierna kwamen er mogelijkheden aan beide kanten. Door vermoeidheid was vaak net de eindpass niet goed genoeg waardoor er te weinig grote kansen gecreëerd konden worden. 2-2 werd dan ook de eindstand.

Een verdienstelijk resultaat waardoor strafschoppen moesten bepalen wie de winnaar van het FIOS Drukvriend toernooi werd. Goudswaard nam deze beter en mocht om 17.00u de bokaal voor de 1e prijs in ontvangst nemen. Een compliment voor de inzet en teamgeest van FIOS 1. Dit biedt perspectief voor de toekomst

Andere foto’s vind je hier & hier.