FIOS 1 – OHVV 1 0-3 (0-2)

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd FIOS 1 – OHVV 1 op het programma, waar OHVV de periodetitel kon binnen halen en waar FIOS na de beschamende nederlaag van vorige week bij OFB een poging kon doen om weer aan te sluiten bij de bovenste plaatsen van de ranglist.

FIOS begon vandaag aan een zeer koude wedstrijd zonder trainer Hans de Rover, hij was namelijk ziek en zonder spelers Weeda, Nijland en Bazen (allen geblesseerd) en in de warming-up moest ook Leeflang afhaken voor de aftrap. De regie was dus in handen van assistent-trainer Jan Hagens, en Verweij zat voor het eerst dit seizoen weer eens bij de selectie en begon op de bank.

De eerste 20 min ging het spel over en weer waar OHVV iets beter van het getoonde spelbeeld had en FIOS wat meer moest verdedigen. Dat vergat het even te doen in de 20ste min. toen een speler van de bezoekers heel makkelijk de achterlijn mocht opzoeken en de bal hard en strak voor mocht geven zonder echt gehinderd te worden. Deze harde voorzet werd via een verdediger van FIOS achter FIOS-doelman Brandwijk geplaatst en leverde de 0-1 op.

FIOS  probeert de aanval te zoeken maar dit lukt echter mondjesmaat door gebrek aan goed combinatie spel en nauwkeurigheid bij het aanspelen van een ploeggenoot. De eerste goede aanval komt van de voet van Braafhart die Marijn Huibrechtse probeert te vinden door de lucht, helaas komt deze 10 cm te kort om de gelijkmaker binnen te koppen.

In de 36ste min. wordt het de tegenstander weer niet moeilijk gemaakt wanneer deze aan een aanval begint en loopt FIOS achteruit in plaats van de tegenstander aan te pakken.

Dit resulteerde in de 0-2 omdat OHVV de bal wel heel gemakkelijk vanaf de 16 meter achter Brandwijk mag schieten. Tot de rust wat gefrustreerde momentjes wat eigenlijk niet nodig was.

Na de rust komt FIOS met 2 wissels binnen de lijnen. Buijs en van Bezooijen zijn in de kleedkamer blijven zitten en Verweij en van Bergen mogen het gaan proberen. FIOS begint sterk aan de 2de helft en begint de druk op de koploper op te voeren.  Een goed spelende Wiel stuurt in de 54ste min. van Poppelen weg die de bal over de keeper probeert te stiften, helaas is de bal net niet hoog genoeg voor een snelle aansluitingstreffer.

In de 60ste min. weer een steekbal van Wiel die Braafhart alleen voor de keeper zet, maar die bal gaat via de keeper net langs de verkeerde kant van de paal. FIOS blijft het proberen en Marijn Huibrechtse probeert met een lange bal Braafhart te bereiken maar deze komt net te kort om gevaarlijk te worden. Opnieuw een grote kans voor FIOS wanneer de bal in de 70ste min. de bal bij de vrijstaande Bart Huibrechtse komt. Helaas vindt deze de keeper op zijn pad en dus weer geen aansluitingstreffer.

Even later krijgt Bart Huibrechtse nog een kans maar helaas weer geen succes. In de 78ste min. vergeet FIOS weer de tegenstander aan te pakken wanneer deze een aanval opzet en de spits van OHVV op de 16 meter weet te bereiken en ook hij mag dan ongehinderd de beslissende 0-3 binnen schieten. Helaas voor FIOS weer een nederlaag en begint weer langzaam af te glijden op de ranglijst. De opdracht voor de komende weken is dus duidelijk. Punten halen en weer aansluiten bij de top van de ranglist.

Opstelling FIOS :
Brandwijk , Bezooijen ( 45. Verweij ) , Mullenberg , Dortelina , Buijs ( 45. van Bergen ) , Wiel ,
Robbemond , van Poppelen ,Braafhart , Marijn Huibrechtse , Bart Huibrechtse ( 78. Mika Huibrechtse ).

Marco Zalme