John van Leeuwen tekent bij FIOS

Hans de Rover zal ook volgend seizoen hoofdtrainer van FIOS zijn. De huidige overeenkomst liep na dit seizoen af (2020/2021), maar is met nog een jaar verlengd. Corona gooide roet in het eten van de huidige voetbaljaargang, en het is maar zeer de vraag of het seizoen op enigszins normale wijze kan worden afgerond. Dit maakte de beslissing om met elkaar nog een jaar door te gaan niet meer dan vanzelfsprekend.

Met ingang van het seizoen 2022-2023 zal de Rotterdamse oefenmeester John van Leeuwen het stokje overnemen van de huidige FIOS-hoofdtrainer Hans de Rover, die zich vanwege te drukke werkzaamheden genoodzaakt ziet om te stoppen. De opvolger van laatstgenoemde heeft in het verleden op het allerhoogste amateurniveau in de regio Rotterdam-Rijnmond furore gemaakt, en maakt de overstap van RCSV Zestienhoven naar de Achthuizense vereniging.

De nieuwe trainer kijkt met veel plezier vooruit en is enthousiast over de komende uitdaging bij RKVV FIOS. Ook het hoofdbestuur is in zijn nopjes: ‘’Met John hebben we een opvolger gevonden die naadloos past binnen de vereniging en in staat is om door te bouwen op de bestaande basis. Met zijn karakter, ervaring en achtergrond is hij de geschikte persoon die onze club verder kan brengen met de huidige visie en ambities.’’ De aanstaande trainerswissel betekent overigens niet dat FIOS en Hans de Rover uit elkaar zullen gaan; tot grote wederzijdse vreugde zal Hans ook volgend seizoen nog nauw bij de club betrokken blijven.

Eveneens tot grote blijdschap van alle partijen is de huidige (technische) staf van het eerste elftal met Jan Hagens, Dennis Nijland en Hans Huibrechtse bereid gevonden om nog minimaal een jaar door te gaan in de bestaande samenstelling. In aanvulling hierop zal FIOS vanaf het nieuwe seizoen bovendien beroep kunnen doen op de bijdrage van de zeer ervaren verzorger en hersteltrainer Rob de Jong. Verder zal het tweede elftal – na het vertrek van Manuel Legierse naar OFB – in het nieuwe seizoen onder de hoede worden genomen van Mitchell Wijnbeek.

Al deze ontwikkelingen betekenen dat FIOS al vroeg in het nieuwe jaar verzekerd is van een stabiele (personele) basis voor de komende seizoenen waarop kan worden voortgeborduurd. Er wordt dan ook met veel vertrouwen en anticipatie uitgekeken naar de toekomst.

Artikel VoetbalRotterdam