Melissant 1 – FIOS 1 0-1 (0-0)

Op een koud en winderig voetbalveld in Melissant met een matig veld dat gedurende de wedstrijd er niet beter op werd stonden 2 ploegen tegen over elkaar die de punten goed konden gebruiken. De thuisploeg had deze hard nodig om uit de staart van de ranglijst te komen, FIOS had de punten nodig om aansluiting te houden met de kop van de ranglijst.

Trainer de Rover had weer 2 spelers teruggekregen uit de ziekenboeg. Robbemond en Weeda waren weer fit verklaard door de medische staf en mochten op de bank beginnen. FIOS miste vandaag van Bergen (geschorst), Bart Huibrechtse, Bazen (beide geblesseerd)

Het eerste half uur was er zeer slecht voetbal van beide ploegen waar de paar supporters die er waren, het totaal niet warm van kregen. Vele lange ballen vlogen door de lucht op zoek naar de spitsen, maar dit leverde voor beide ploegen weinig gevaar op.

Na een half uur wordt FIOS sterker en word er veel meer gecombineerd waardoor FIOS  kansrijker wordt voor het doel van Melissant. In de 35e minuut een mooie aanval over de rechterzijde waaruit Wiel de bal inkopt achter de Melissantse doelman. Echter wordt deze afgekeurd wegens buitenspel, of dit het daadwerkelijk was blijft altijd gissen. Helaas geen VAR aanwezig dus het feest gaat niet door .

Even daarna is Braafhart op snelheid weg maar komt net kracht te kort om de doelman te verrassen. Een speler die de kracht wel had was Dortalina die in de 40e minuut aan een rush begint van eigen helft, 5 man passeert of ze er niet staan en net buiten de 16 meter vol uithaalt op het doel. Ook deze poging wordt helaas niet beloond, want de bal gaat via de keeper en de lat over het doel. Daarna volgt de rust en kunnen we gaan opwarmen.

Na de rust geeft FIOS op een steeds moeilijker begaanbaar speelveld het tempo aan waar Melissant moeite mee heeft. In de 54e minuut is er een aanval opgezet door Braafhart en Marijn Huibrechtse die het hoofd van Mullenberg weet te vinden die maar net over kopt.

Na 63 minuten zit het erop voor van Poppelen, hij wordt vervangen door Robbemond. Dat blijkt een gouden wissel van de technische staf want 5 minuten later is het die dezelfde Robbemond na een voorzet van Leeflang alleen voor de keeper komt en rustig de 0-1 scoort. Weer even later is Robbemond weer aan de bal, geeft een voorzet op Wiel die denkt de 0-2 te maken. Hier werd er wel 100% onterecht gevlagd voor buitenspel en weer wordt het doelpunt onterecht afgekeurd.

Leeflang is na 76 minuten leeg gespeeld en word vervangen door jeugdspeler Mika Huibrechtse. Melissant wordt nog even gevaarlijk in de 80e minuut maar doelman Brandwijk redt perfect. Vlak voor tijd krijgt FIOS de uit gelegen kans om de wedstrijd te beslissen wanneer Marijn Huibrechtse voor de keeper verschijnt, zijn schot wordt net gekeerd en de bal rolt net aan de verkeerde kant van de paal naast het doel.

De FIOS-verdediging houdt goed stand en maakt ook de resterende aanvallen goed onschadelijk. FIOS heeft hard gewerkt en verdiend 3 punten meegenomen uit Melissant naar Achthuizen.

Opstelling FIOS:
Brandwijk  / v Bezooijen  /  Buijs / Dortalina  /  Nijland  /  Mullenberg  /  Marijn Huibrechtse
Wiel /  Leeflang  (76. Mika Huibrechtse) /  Braafhart  /  v Poppelen ( 63. Robbemond)

Marco Zalme