NTVV – FIOS 1 1-1 (1-0)

Een wedstrijd tussen twee teams die op een gedeelde 3de plaats staan in deze competitie, waarbij verteld moet worden dat NTVV  nog niet heeft verloren in deze competitie. Voor FIOS een belangrijke wedstrijd want het wil graag zo lang mogelijk mee doen bij de bovenste plaatsen.

FIOS begint echter gehavend aan deze wedstrijd, want het mist vandaag een aantal spelers.

Robbemond, Bart Huibrechtse, Weeda, Verweij en Leeflang zijn er vandaag niet bij.

De eerste momenten van de wedstrijd zijn voor NTVVdie de wind mee hebben en gelijk de druk willen opvoeren richting het doel van FIOS om doelman Brandwijk eens goed aan het werk te zetten. Dat lukt aardig de eerste 5 min, tot dat Braafhart er opeens van door is en een scherpe voorzet heeft die slecht verdedigd wordt en de bal voor de voeten van Mika Huibrechtse komt die verwoestend uithaalt. Helaas weet de NTVV-doelman deze net van onder de lat over te slaan.

NTVV zoekt hierna gelijk weer de aanval met vele stormlopen richting het doel van FIOS waardoor FIOS amper nog aan aanvallen komt, maar zich alleen nog maar bezighoud met het onschadelijk maken van Nieuwe Tongse aanvallen. Dat lukt best aardig tot de 34ste min wanneer NTVV een gaatje vindt in de FIOS-verdediging en de score opende 1-0.

Hierna nog wat kansen voor de thuisspelende ploeg maar er zou niet meer gescoord worden.

Na de rust een heel ander beeld. Kennelijk heeft trainer de Rover een donderpreek gehouden in de rust want FIOS is veel feller uit de kleedkamer gekomen en nu met de wind mee is het beter en gevaarlijker dan voor de rust.

In de 49 ste min. schiet Braafhart na een snelle aanval op de lat. Diezelfde Braafhart weet in de 53ste min. met een goede voorzet het hoofd van Payo wiel te vinden die net naast kopt.

FIOS zet weer aan en in de 55ste min. is het dan wel raak als Wiel opduikt voor de doelman van NTVV en beheerst de gelijkmaker binnenschiet 1-1.

Nu wil FIOS meer dan 1 punt en gaat het tempo verder opvoeren om deze wedstrijd in winst om te zetten. Maar dit wordt snel verstoord als van Bergen nogal dom een rode kaart ontvangt en FIOS met 10 man komt te staan.

Dit is geheel in het voordeel van NTVV dat nu weer gelijk ten aanval trekt en FIOS weer terugzet in de verdediging stand.

In de 61 ste min. komt Youri Bazen in het veld voor de moe gestreden junior Mika Huibrechtse. Trainer de Rover doet nog wat omzettingen om in ieder geval het ene punt mee te nemen naar Achthuizen.

Fios komt nog maar weinig aan een goede aanval toe en ziet steeds vaker NTVV op het doel van Brandwijk verschijnen, maar echt doelgericht zijn de aanvallen niet echt.

In de 80 ste min. een verdediger voor een aanvaller wanneer van Bezooijen in het veld komt voor van Poppelen om de vele aanvallen van NTVVonschadelijk te maken. Om nu helemaal voor dat belangrijke punt te gaan brengt trainer de Rover zijn laatste wissel in de 85 ste min. binnen de lijnen, Baart vervangt de dan met kramp spelende Mullenberg.

FIOS houdt stand met goed samen spel en heel hard werken voor en met elkaar, en veroverd zo op het veld van Nieuwe Tonge een heel verdiend punt. Wat misschien wel drie punten had kunnen zijn.

FIOS blijft staan op een gedeelde 3de plaats en heeft nu 2 weken geen competitieverplichtingen. Tijd genoeg voor trainer de Rover om zijn manschappen op scherp te zetten voor de volgende competitie wedstrijd uit tegen het altijd lastige vv Melissant.

Opstelling FIOS :
Brandwijk, Nijland, Mullenberg ( 85` Baart ) , Dortalina, Buijs  ,Wiel  ,v Poppelen ( 80` v Bezooijen ), Marijn Huibrechtse , v Bergen, Braafhart, Mika Huibrechtse ( 61`Bazen )

Marco Zalme

Lees hier ook het verslag van voetbalrotterdam.

Beluister hier het interview met de trainer Hans de Rover.