DBGC 4 – FIOS 2 0-0 (0-0)

Nadat het duel tussen DBGC 4 en FIOS 2 reeds enkele malen was afgelast, kon – ondanks de hevige regenval – deze editie uiteindelijk doorgang vinden op een doordeweekse avond. Hoewel de hemelsluizen enkele dagen her maandhoeveelheden naar beneden hadden doen laten komen, bleek het veld goed genoeg bevonden om een balletje te trappen. Terwijl coaches, wisselspelers en supporters een droog plekje zochten in de dug-out (iets wat geen sinecure bleek door de grote hoeveelheden water die zich onder het bankje bevonden), werd afgetrapt.

FIOS was er alles aan gelegen om de pot van vandaag in een positief resultaat om te zetten na de kansloze nederlaag tegen SNS van het weekend ervoor. Hoewel de wil om te winnen ongetwijfeld aanwezig was, leek het erop dat het weekje carnaval menigeen deed verhinderen om de wens om te zetten naar gedrag. De gehele eerste helft werd er redelijk slapjes gevoetbald, en hoewel DBGC op een grote kans na ook nauwelijks gevaarlijk wist te worden, konden aanwezigen in 45 minuten speeltijd geen enkele doelkans voor FIOS noteren. DBGC was feller in de duels en als de Achthuizenaars al eens de bal hadden, werd de lange bal met enige regelmaat gehanteerd; geen punt op zich, was het niet dat geen enkele dieptepass een medespeler wist te bereiken. Het was overigens eveneens niet zo dat een zekere FIOS-rechtsback zich door de lage effectiviteit liet weerhouden om het te blijven proberen (waarvoor hulde).

Met de brilstand werd dan ook de kleedkamer opgezocht – dat laatste was iets waar menig aanschouwer erg content mee was; de temperaturen waren vanavond erbarmelijk laag. De rust vormde het decor van wat onderlinge frustratie; het liep allemaal net als het weekend ervoor niet echt lekker. Echter was het nog altijd maar 0-0 en nadat dit benadrukt werd, stapten de elf oranjewitten met wat meer enthousiasme terug het veld op voor het vervolg van het duel. Met Ruben als invaller erbij begon het allemaal wat lekkerder te lopen – deze zinsnede is volkomen uit eigen beweging ontstaan. FIOS werd direct dreigend en dit resulteerde al vlot in enkele (kleine) mogelijkheden.

DBGC kwam eigenlijk niet meer in het spel voor en was voornamelijk aan het tegenhouden; echter vielen er nog altijd geen treffers te noteren. Roël kreeg kansjes, Romano probeerde het van afstand, en ook Bart nam de vijandige goalie onder vuur. Hoewel de druk steeds groter werd en er voetballend zo nu en dan aardige dingen uit de koker kwamen, bleef de wedstrijd doelpuntloos. Toen na dik anderhalf uur voor de laatste keer het fluitsignaal klonk, overheerste dan ook teleurstelling. Er zat meer in, en FIOS had misschien ook wel de zege verdiend; helaas staan ‘verdienen’ en het daadwerkelijk ‘krijgen’ soms mijlenver uit elkaar. Vandaag was dat ook het geval, en de Achthuizense vedettes moesten dan ook tevreden zijn met een puntje. De strijdlust was in elk geval tweede helft bewonderenswaardig en als de lijn wordt doorgetrokken, kan DVV’09 zijn borst natmaken!

Geschreven door:
Stefan Baan