FIOS 2 – Melissant 2 4-0 (2-0)

Daar waar Louis met het Nederlands elftal van de Turken een broodje kebab maakte, was het 2e elftal zich volledig aan het focussen op de wedstrijd tegen Melissant. Dinsdagavond, de grote wijzer tikte te negen aan en de kleine stond op de acht, de 1e training van deze nieuwe week is een feit.

Achterop het shirt schittert te tekst “helden van het tweede”, maar wie zijn deze helden nu precies hedendaags? Het elftal is compleet vernieuwd, op een paar oude bekende van vorig seizoen na. Er staat een andere staf voor de ploeg (Johan en Marcel zijn met pensioen, Manus en Mitchel hebben het stokje overgenomen) en er is een bekende vlagger teruggekeerd (hij lijkt op Jaap Stam, maar het is toch echt onze Fred). Er zal regelmatig aanvulling van andere elftallen zijn, omgekeerd zal het 2e elftal ook andere elftallen helpen.

Dit brengt ons vandaag op de volgende namen:

Doelman: Sebastiaan den Boer

Verdediging (van rechts naar links): Sander Vermeer / Wessel Vervloet / Rick Weeda / Sander van Poppelen

Middenveld (van rechts naar links): Jack Robbemond / Jurek van Bergen / Kevin Vervloed

Aanvallers (van rechts naar links): Joël Hogers / Danny Baart / Roël van Hulst

Wissels: Romano Huibrechtse / Zeeg Robbemond

Geblesseerden: Sander Verwey / Edwin van Kouteren

In het begin van de wedstrijd werd er aan beide kanten veel balverlies geleden, waarvan Roël al in de 4eminuut kon profiteren. Na een voorzet van Kevin schoof hij de 1-0 binnen. Deze snelle goal resulteerde nog niet in beter veldspel voor FIOS, zo bleek in de 7e minuut waarbij er slordig verdedigd werd en Melissant op Sebas stuitte. Na ongeveer een kwartier spelen duikt Kevin voorbij zijn man en geeft de bal voor het doel. De bal wordt keurig door een speler van Melissant in eigen doel gewerkt. De stand op het scorebord is 2-0, een fikse afstraffing voor de geiten lijkt begonnen te zijn maar helaas zal een derde treffer lang op zich laten wachten. Melissant is niet scherp, ze creëren nauwelijks kansen. Manus besluit om na een half uur spelen zijn volledige bank in het veld te sturen, Zeeg en Romano komen in de ploeg voor Danny en Jack. Er volgen nog wat kansen voor FIOS en in de 40e minuut lijkt Joël de 3-0 te maken, maar de bal vliegt ruim naast het doel. Zijn reactie, die volgde na het schot, was zelfs in Eindhoven te horen. Geen hoogvlieger dus, we verwachten (voorlopig) ook geen scouts van PSV te begroeten.

In de 2e helft wordt het spel langzamerhand beter aan FIOS-zijde. In de 54e minuut is Wessel dichtbij een doelpunt, zijn kopbal gaat via de keeper naast. Een paar minuten later krijgt Zeeg een grote kans, hij draait weg van de verdediging en wil schieten. De keeper van Melissant let goed op en kan een doelpunt voorkomen. Manus voelt dat er meer in zit vandaag en besluit Jack in het veld te brengen voor Kevin. In de 65e minuut is het wel raak wanneer Jack de bal bij Zeeg krijgt en hij vrij staat om te schieten. Een koud kunstje voor Zeeg, de 3-0 staat inmiddels op het scorebord. Drie minuten later volgt een aardbeving in Achthuizen, wanneer Joël de 4-0 binnenprikt. Zijn feestje is maar van korte duur, de fanatieke vlagger van Melissant steekt zijn vlag omhoog (een windvlaag volgt waardoor Joël buitenspel komt te staan) en het doelpunt gaat niet door. Er volgen meer schoten (o.a. van Poppeltie en de inmiddels in het veld gekomen Danny) maar die vliegen allemaal in het vangnet. Acht minuten voor het einde volgt een corner. Romano geeft de bal mooi voor, waardoor Rick snoeihard de 4-0 binnen knikt met zijn hoofd. De geiten hebben weer genoeg gras gegeten vandaag, een mooi resultaat in de 1e thuiswedstrijd voor FIOS 2.