FIOS 2 – Melissant 3 3-1 (1-0)

Een ietwat frisse zaterdagochtend vormde het decor van de wedstrijd met het derde elftal van Melissant. Na de dubbele cijfers van vorige week, was het zelfvertrouwen bij het tweede groot en stiekem werd ook vandaag verwacht dat de opponent (die voorlaatste stond) met gemak zou worden weggetikt. Dat dit niet gebeurde kan maar alvast worden doorgegeven; op een zwaar eerste veld zou een evenzo zware wedstrijd gespeeld worden.

Dat het Melissant van vandaag van een ander kaliber was dan NTVV vorige week, werd in feite al binnen vijf minuten spelen duidelijk. De ‘geiten’ zetten vroeg druk en FIOS moest dan ook met opperste concentratie spelen om voetballend onder deze pressie vandaan te komen. Na een eerste kwartier waarbij Melissant hier en daar wat speldenprikjes uitdeelde, kropen de Achthuizenaars wat meer uit hun schulp en met bij tijd en wijle aardig voetbal werd langzaam maar zeker een overwicht opgebouwd. Uiteindelijk resulteerde dit overwicht in een verdiende openingstreffer: nadat Bernd de bal teruglegde, wist ondergetekende in de verre hoek binnen te schuiven: 1-0.

Na de openingstreffer ging FIOS meteen op zoek naar een verdubbeling van de score; enkele kansen gingen helaas onbenut, maar het vertoonde spel was van dien aard dat het slechts wachten was op meer doelpunten. In de rust werd door Johan en Marcel aangegeven dat het best aardig was wat vanaf de zijlijn zo nu en dan te zien was en er werd hard gelachen om de ‘mispeer’ (copyright broer Koen) van Bob en het feit dat Bernd na een maand afwezigheid weer netjes in de basis mocht starten (terwijl hij bij een goede trainingsopkomst juist wissel wordt gezet). De sfeer was goed, maar het was duidelijk dat de wedstrijd nog lang niet binnen was.

Het begin van de tweede helft was dermate slordig en onaandachtig, dat ondergetekende het niet kon verhelpen enkele invectieven over de velden te schreeuwen (waarvoor mijn oprechte excuses). Het leek wel alsof de vedettes van twee de wedstijd expres weer spannend wilden maken: ballen kwamen niet meer aan, goede aannames waren zeldzaam en er werd hier en daar wat ‘sjokkend’ over het veld gehobbeld. Hoewel desondanks enkele grote kansen voor FIOS te noteren vielen, was het tóch Melissant dat – na defensief geklungel – de gelijkmaker op het scorebord wist te zetten: 1-1.

Met nog een minuut of twintig te spelen, werd Bernd ingebracht om met wat meer stootkracht voorin de voorsprong te forceren. Al snel had dit resultaat: na een mooie aanval wist Koen de bal langs de vijandige goalie te werken: 2-1. Een minuut of vijf voor tijd viel bovendien de bevrijdende derde treffer te noteren: na combinaties in de kleine ruimte tussen Roy en Koen, wist laatstgenoemde met links de bal op prachtige wijze via de lat in het doel te schieten: 3-1. Met deze derde treffer was het laatste restje verzet van Melissant gebroken, waardoor drie zwaarbevochten punten aan het totaal konden worden toegevoegd.

Inmiddels opgeklommen naar de derde positie op de ranglijst, lijkt FIOS weer een kracht om rekening mee te houden in deze ‘Flakkeese’ competitie. Volgende week staat de kraker tegen Den Bommel op het programma: weliswaar niet een duel tussen de nummers 1 en 2, maar toch zeker een duel om naar uit te kijken.

Stefan Baan